Raspundem telefonic pana la ora 22:00

0729.898.278

Distrugere cardan si alte componente din cauza utilizarii incorecte a anvelopelor .

Nu numai dimensiunea anvelopelor pentru un 4x4 este importanta cat si profilul si uzura acestora . De cateva ori am intalnit aceasta problema si nu o pun neaparat pe seama utilizatorului ci mai degraba in sarcina mecanicilor sau a celor din vulcanizare , acestia din urma fiind cei mai buni in roti avand posibilitatea de a imdruma corect  utilizatorul .


Daca nu se respecta presiunea indicata in anvelope si rotirea lor periodica , dimensiunile identice atat pe fata cat si pe spate avand in vedere ca marca sa nu difere deoarece la fiecare producator difera caracteristicile chiar daca au aceeasi dimensiune cat si uzura acestora sa fie identica pentru a nu apare diferente de distanta parcursa la fiecare tura a rotii fata de celelalte . Compensarea acestor diferente se face din satelitii diferentialelor sau dupa caz la diferite sisteme de transmisie din vcu la Freelander , Suzuki sau din cuplajele elctromagnetice la Hyundai , Renault , Kia ... Cutii transfer Mercedes , Kia ... Nissan , lanturi , pinioane si doscuri frictiune ...
Pentru ca apar aceste forte suplimentare ca in orice lant cedeaza pe rand zalele slabe iar pe masina cedeaza dupa caz articulatiile cardanice (acestea fiind cele mai slabe ) apoi VCU-uri , sateliti dif , transfere dar nu neaparat in aceasta ordine .
Aici ma gandesc ca ar fi mai bine sa apelati la service-uri bune sau daca nu dragi utilizatori incercati sa va documentati pentru a decide daca este bine sau nu .