Raspundem telefonic pana la ora 22:00

0729.898.278

         Deoarece Subaru este binecunoscut pentru fiabilitatea transmisiei totodata este cunoscut si pentru puterile transmise prin cardanul acestuia .

         Cardanul sufera de cele mai multe ori din lipsa gresarii motiv pentru care acestea gripeaza si se deterioreaza . Pentru unele modele gasite ca echipare originala exista posibilitatea gresarii fiind cruci echipate cu gresor dar nici aici nu se intevine . De cele mai multe ori este vorba de reviziile incomplet facute din cauze ce tin de informarea clientului  si de necunoasterea acestei necesitati de intretinere . 

Propun celor care citesc si sunt interesati de acest subiect sa ia aminte la cateva modalitati de a preveni uzura prematura a axelor cat si a altor ansamble ce contin role , rulmenti si articulatii ;

In primul rand  stim ca apa cu locurile unde este necesara gresare nu fac echipa foarte buna . Atunci cand aveti de trecut o zona cu un nivel al apei mai mare cum ar fi de exemplu Calea Vacaresti atunci cand ploua iar caseta de scurgere a apelor pluviale nu face fata sa opriti inainte sai sa stationati 3 minute timp necesar racirii componentelor aflate sub stres pe masina . Vorbim asa cum am spus de rulmenti si cruci .Ca explicatie simpla este vorba de racire sub apa moment in care acesta absoarbe apa in interior pe langa garniturile de protectie . Vezi link :

 

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?85248-Rulment-intermediar-cardan-dupa-trecere-prin-apa&p=969205#post969205

 

Spor si rabdare multa !